Dokładamy wszelkich starań, by nasza działalność w możliwie jak najmniejszym stopniu wpływała na środowisko.

Wszystkie nasze produkty przygotowywane i pakowane są w taki sposób, by utrzymywały świeżość jak najdłużej. To nasz sprawdzony sposób na to, by minimalizować marnowanie żywności, a tym samym wyrazić naszą troskę o środowisko. Jednak to nie wszystko!

Kolejnym stosowanym przez nas rozwiązaniem jest zmiana w zakresie opakowań produktów.

U Jędrusia stawiamy na materiały produkowane z wykorzystaniem innowacyjnej technologii SPQ, która pozwala na ograniczenie zużycia farb i rozpuszczalników. Zastosowanie SPQ zmniejsza także ilość odpadów produkcyjnych o ok. 60% oraz pomaga zredukować zużycie energii.
Wszystko to bezpośrednio wpływa na bilans emisji CO2 i sprawia, że nasze działania stają się łagodniejsze dla natury. To dla nas bardzo istotne, by jak najlepiej dbać o przyrodę, która nieustannie dzieli się z nami swoim dobrem, inspirując nas do tworzenia nowych dań i odkrywania niesamowitych smaków.

Nieustannie rozwijamy naszą firmę i poszerzamy gamę produktów, co sprawia, że potrzebujemy coraz więcej różnorodnych opakowań. Zależy nam na wyborze materiałów, które mają jak najmniejszy wpływ na środowisko naturalne. Aktywnie poszukujemy nowych rozwiązań i testujemy innowacyjne technologie, aby zminimalizować wpływ naszej działalności na planetę.

Ty też możesz wspierać nas w tej misji, dbając o to, by opakowania po wybieranych przez Ciebie daniach trafiały do odpowiednich pojemników na odpady, a dzięki temu zostały poddane recyklingowi.